header banner
Default

Bitvavo review


De voor- en nadelen bij Bitvavo

VIDEO: Bitvavo Review - 2 Years on Bitvavo
Crypto Mining

Registratie bij De Nederlandsche Bank

App versie

Betalen met iDEAL

Betalen met creditcards

Onsite wallets

Mogelijkheid tot staking

Coin naar coin traden

Telefonisch bereikbaar

Onsite wallets

dot-pattern-light

Bitvavo is in 2018 gelanceerd en is daarmee een jong handelsplatform. Bouwen aan de toekomst staat centraal bij het beursplatform. Het grote doel van Bitvavo is om de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. 

Daarnaast is het team van Bitvavo continu bezig om het platform te verbeteren. Dit vertaalt zich in een groeiend aanbod van cryptocurrencies en nieuwe mogelijkheden om je vermogen aan het werk te zetten. Bijvoorbeeld door jouw tokens te laten staken door Bitvavo.

Bitvavo moet als Nederlandse partij voldoen aan relatief strenge regelgeving. Wist je bijvoorbeeld dat Bitvavo alle crypto in een afzonderlijke stichting bewaart? Zelfs als het beursplatform failliet gaat, is jouw cryptovermogen veilig.

Klantbeoordeling

VIDEO: Bitvavo REVIEW (2021) - Best Crypto Exchange In Europe?!
Business Guide

Bitvavo krijgt door klanten een uitstekende beoordeling. Op het bekende review-platform Trustpilot scoort Bitvavo een 4,2 met meer dan 15.000 reviews. Dat is een uitzonderlijk hoge score voor een exchange, wat getuigt van de tevredenheid van klanten bij de exchange.

Bitvavo review scoort een 4,2 uit 15000 reviews.

4,2

Bitvavo Bitvavo Bitvavo Bitvavo Bitvavo

bitvavo_review_beoordeling_356x541

Een groot deel van het team van Crypto Insiders maakt gebruik van de dienstverlening van Bitvavo. De voornaamste reden daarvoor zijn de lage handelskosten. Er is geen beursplatform in Nederland waar je goedkoper bitcoin kunt kopen (en verkopen) dan bij Bitvavo.

Uiteindelijk investeren we allemaal in crypto om winst te maken en lagere handelskosten zijn wat dat betreft een must. Alle kleine procentpunten die je extra pakt dankzij een goedkoop handelsplatform, kunnen aan het einde van de rit een wereld van verschil maken.

Het grote doel van Bitvavo is om de kloof tussen de traditionele financiële wereld en crypto te verkleinen. Wat dat betreft is het essentieel dat een handelsplatform eenvoudig in gebruik is. Voor beginners kan crypto op zichzelf al moeilijk genoeg zijn.

In die zin voldoet Bitvavo aan alle eisen. Het is een heel intuïtief handelsplatform, waar zelfs beginners eenvoudig hun weg kunnen vinden. De look and feel van Bitvavo is wat ons betreft ook een grote plus voor de Nederlandse beurs.

Wij zouden Bitvavo ook bestempelen als een betrouwbare partij. In eerste instantie vanwege het platform dat vrijwel altijd werkt zoals het zou moeten. Dat is belangrijk in een markt die 24 uur per dag en 7 dagen per week open is.

In het kader van betrouwbaarheid geeft het ook een goed gevoel dat Bitvavo een in Nederland geregistreerde partij is. Dat maakt dat het beursplatform aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving moet voldoen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat ze zo goed mogelijk met je fondsen omgaan.

Als laatste is het grote aanbod van verschillende munten een pluspunt voor ons als Crypto Insiders. Wij vinden het gaaf om helemaal in projecten te duiken en daarmee te proberen om nieuwe parels op te duiken. Met de meer dan 190 verschillende projecten zit je wat dat betreft goed bij Bitvavo.

Er zijn beurzen die een nog groter aanbod hebben, maar door enigszins selectief te blijven is de kans klein dat je bij Bitvavo echt tegen de lamp loopt. Voordat ze een token op de beurs noteren moet deze een redelijk strenge selectieprocedure door.

Laatste nieuws
over Bitvavo

Handelskosten bij Bitvavo

Wat betreft de handelskosten doet Bitvavo absoluut niet onder voor de concurrentie. Uiteindelijk gaat het om de knikkers en wat dat betreft zit je goed bij dit Nederlandse handelsplatform. Bitvavo is in ieder geval de goedkoopste optie van de Benelux.

Bitvavo werkt net als andere grote beurzen met een staffel. Dit betekent dat je transactiekosten zakken naarmate je meer handelt op het platform. Tot een handelsvolume van 100.000 euro per maand betaal je 0,25 procent of 0,15 procent, waarbij het lagere tarief geldt als je de transactie zelf in het orderboek zet.

Handelsvolume (30 dagen) Taker fee Maker fee
€ 0+ 0,25% 0,15%
€ 100.000+ 0,20% 0,10%
€ 250.000+ 0,16% 0,10%
€ 500.000+ 0,12% 0,06%
€ 1.000.000+ 0,10% 0,06%
€ 2.500.000+ 0,08% 0,04%
€ 5.000.000+ 0,06% 0,04%
€ 10.000.000+ 0,04% 0,03%
€ 25.000.000+ 0,04% 0,03%
bitvavo_review_CTA_1119x599

€20,- gratis crypto naar keuze bij Bitvavo

én ontvang momenteel ook €10.000,- gratis handelstegoed

Aanmelden

Het kopen van crypto is makkelijk voor een beginner zoals ik.
– Anoniem

Makkelijk crypto kopen

Ik gebruik Bitvavo nu een paar maanden en dat bevalt me goed. Het kopen van crypto is makkelijk voor een beginner zoals ik. Aan het echte handelen moet ik me nog wagen.

dot-pattern-white

Beoordeling Bitvavo app

VIDEO: Bitvavo Review | De Beste Plek Om Je Bitcoin Te Kopen?
DoopieCash - Traden & Investeren
  • Intuïtieve interface
  • Gebruikersvriendelijk
  • Snelle transacties
  • Real-time koersen
  • Lage handelskosten
  • Voor Android en iOS
  • Nederlandstalig
  • Felxibele stortingsopties

bitvavo_review_single_app-673x1024

exchange-review-stores

Beoordeling Bitvavo app

Ieder gerenommeerde crypto exchange heeft tegenwoordig een mobiele applicatie en Bitvavo is daar als de marktleider van Nederland uiteraard geen uitzondering op. Via de intuïtieve mobiele app is het op eenvoudig wijze mogelijk om crypto te kopen en verkopen en je portfolio in de gaten te houden.  

Koersoverzicht

VIDEO: Bitvavo Crypto Tax Reporting Made Easy - Blockpit Tutorial 2023
Blockpit

De mobiele app van Bitvavo is ook voorzien van een uitgebreid koersoverzicht. Hiermee kun je op verschillende tijdlijnen een analyse van de koersen maken. Zo is het mogelijk om de dagelijkse koersbeweging van bitcoin in beeld te brengen, maar als je meer van de lange termijn bent ook de volledige koersgeschiedenis.

Aanmeldprocedure

VIDEO: Bitvavo geavanceerd traden, hoe doe je dat? Iedereen kan Bitcoin traden dus jij ook! #8
BlikopjeGeld

Stap 1

VIDEO: How to Send Bitcoin From Bitvavo to Another Wallet - Full Guide
how to stuff

Het aanmeldproces van Bitvavo is tegenwoordig een fluitje van een cent. In de eerste stap hebben ze wat basisgegevens van je nodig. Hierbij moet je denken aan je voornaam en achternaam, e-mailadres en dergelijke.

Stap 2

VIDEO: How to buy crypto on Bitvavo? (in less than 2 minutes!)
AllesOverCrypto

Vervolgens is het zaak om wat belangrijke documenten aan te leveren. Die controleert het systeem van Bitvavo vervolgens automatisch, zodat jij in principe in no-time aan de slag kunt op het handelsplatform van de beurs.

Stap 3

VIDEO: ► Unsere Bitvavo Erfahrungen 2023: Die Krypto-Börse im Test
kryptoszene

Als laatste is het natuurlijk van belang om geld of crypto te storten, zodat jouw avontuur bij Bitvavo kan beginnen. Ook dit kan in principe een kwestie van minuten zijn. Door de jaren heen is het steeds eenvoudiger geworden om te starten.

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn twee begrippen die wat ons betreft centraal moeten staan in de cryptowereld. Helaas zien we nog regelmatig dat het op dit vlak misgaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ineenstorting van FTX, wat lange tijd toch werd gezien als een betrouwbare partij binnen de industrie.

Wat Bitvavo in eerste instantie een veilige partij maakt is het feit dat het een in Nederland gevestigd platform is. Daarnaast zijn de tegoeden van klanten ondergebracht bij een aparte stichting. Dit maakt dat je crypto zelfs beschermd is tegen een eventueel faillissement van Bitvavo zelf.

Verder is het bij Bitvavo niet zomaar mogelijk om crypto naar een externe wallet te sturen. Hiervoor moet je deze wallet bij het platform registreren. Zo is het praktisch onmogelijk dat iemand jou fysiek kan bedreigen om jouw cryptovermogen naar een willekeurige externe wallet over te maken.

Bitvavo heeft een kantoor in het centrum van Amsterdam.

De crypto-tegoeden die Bitvavo voor klanten in beheer heeft zijn opgeslagen in stichting die los staat van het bedrijf Bitvavo

Wil je je crypto vanuit Bitvavo naar een externe wallet sturen? Dan moet je deze wallet eerst bij Bitvavo verifiëren. Wel zo veilig.

Ben jij meer van het kijken en luisteren? Dan hebben we hiernaast ook een videoreview van Bitvavo voor je klaarstaan.

Op veler verzoek voegt Bitvavo crypto toe & geeft Nederlanders gratis crypto

Bitvavo nieuws: meest gezochte crypto toegevoegd & gratis crypto airdrop

Bitvavo breidt opnieuw uit, dit keer naar Frankrijk

Bitvavo zet grote Europese stap met Franse vergunning

Alle Nederlanders met Tesla of S&P500 aandelen ontvangen gratis XRP

Alle Nederlanders met Tesla of S&P500 aandelen ontvangen gratis XRP

Bitvavo laat klanten passief inkomen verdienen met crypto

Bitvavo laat klanten passief inkomen verdienen met crypto

Veel gestelde vragen

VIDEO: IK ging DAYTRADEN met €1500!
UberQuin

Kort en krachtig: ja, het is bij Bitvavo mogelijk om met iDEAL te betalen. Dankzij deze betaaloptie kun je in theorie binnen enkele minuten beginnen aan je crypto-avontuur bij Bitvavo.

Niet iedereen is een groot fan van verificatie, maar voordat je bij Bitvavo aan de slag kunt moet je een kort verificatieproces doorlopen. Gelukkig werkt dit proces eenvoudig en snel, zodat het je in principe slechts een paar minuten kost.

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een account te openen bij Bitvavo. Ben je jonger en wil je indirect toch beleggen in crypto? Dan zou je dat even met je ouders kunnen afstemmen.

Jazeker, Bitvavo is actief in België. In principe zijn de diensten van Bitvavo beschikbaar voor mensen die zich in de SEPA-zone begeven. Hieronder vallen ook Gibraltar, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Het is bij Bitvavo mogelijk om verschillende cryptomunten te staken. Hiermee kun je een bescheiden rendement verdienen op je cryptovermogen. Op dit moment is het mogelijk om ruim 20 verschillende munten te staken, waaronder bitcoin en Ethereum.

2FA staat voor Two Factor Authentication. Dit is een extra laag beveiliging die het moeilijker maakt voor hackers om jouw account binnen te dringen. Het is heel belangrijk om dit zo snel mogelijk te activeren om jezelf te beschermen.

Sources


Article information

Author: Zachary Anderson

Last Updated: 1704238921

Views: 636

Rating: 3.6 / 5 (102 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zachary Anderson

Birthday: 1916-08-14

Address: 041 Shawn Trace Suite 564, Breannastad, CA 27011

Phone: +3904698463303965

Job: Environmental Scientist

Hobby: Graphic Design, Bird Watching, Quilting, Singing, Raspberry Pi, Bowling, Table Tennis

Introduction: My name is Zachary Anderson, I am a clever, bold, receptive, sincere, enterprising, resolved, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.