header banner
Default

De meest recente berichten en verwachtingen over cryptovaluta, de koers en Bitcoin


Table of Contents

Bitcoin koers stijgt naar $43.000 door positief ETF nieuws

Crypto handelaar is blij met de gestegen Bitcoin koers 

De Bitcoin koers herstelde gisteren spectaculair van een dip in de prijs die de leidende cryptocurrency aanvankelijk had laten dalen tot $40,5k. In de loop van de dag echter liep de Bitcoin koers sterk op om vervolgens in de nacht en ochtend te stabiliseren rond $43.000.

De draai in het sentiment gisteren was het gevolg van nieuwe informatie over de voortgang van de lopende Spot Bitcoin ETF aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarover hieronder meer. De markt reageerde positief op het nieuws dat Blackrock en Ark Invest (twee van de aanvragers) wederom in overleg waren gegaan met de SEC en bepaalde concessies hadden gedaan aan de Amerikaanse beurswaakhond. Beleggers interpreteerden dit als dat de kans op goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s nu groter is geworden.

Zoals gezegd is de koers inmiddels weer wat gestabiliseerd en op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $42.936 (Bitmex) en €39.214 (Bitvavo). Dat is een verandering van 4,87% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. .

Bitcoin koers grafiek 

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $843 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,6%. 

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 73. Dat is 8 punten hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

VIDEO: Bitcoin BTC-prijsnieuws vandaag - Technische analyse en Elliott Wave-analyse en prijsvoorspelling!
More Crypto Online

BlackRock en ARK passen Bitcoin ETF-plannen aan naar SEC's cash-only model

VIDEO: Bitcoin BTC-prijsnieuws vandaag - Technische analyse en Elliott Wave-analyse en prijsvoorspelling!
More Crypto Online

Zowel BlackRock als ARK Invest, geleid door Cathie Wood, hebben hun aanvragen voor een spot Bitcoin ETF aangepast om te voldoen aan de eisen van de SEC.

Beleggingsbeheerder BlackRock en Cathie Wood’s ARK Invest hebben hun S-1-registratieverklaringen voor een spot Bitcoin ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bijgewerkt.

De S-1-amendementen, ingediend op 18 december, hebben betrekking op het cashcreatie- en aflossingsmodel voor voorgestelde spot Bitcoin ETF’s, waarbij BlackRock en ARK het systeem voor contante aflossing accepteren in plaats van aflossingen in natura, wat niet-monetaire betalingen zoals BTC impliceert. Deze stap weerspiegelt de groeiende acceptatie van de strikte regelgeving van de SEC en de bereidheid van grote fondsbeheerders om zich aan te passen aan deze vereisten.

Vaneck's CEO verwacht goedkeuring van meerdere Spot Bitcoin ETF's door SEC

VIDEO: Bitcoin BTC-prijsnieuws vandaag - Technische analyse en Elliott Wave-analyse en prijsvoorspelling!
More Crypto Online

Jan van Eck, CEO van het vermogensbeheerbedrijf Vaneck, heeft zijn verwachtingen geuit dat de SEC meerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETF's tegelijk zal goedkeuren. Gezien de groeiende populariteit van Bitcoin en de omvang van het gebruikersnetwerk, gelooft Van Eck sterk in het potentieel van Bitcoin als een dominante digitale waardeopslag. Deze verwachtingen zijn een bemoedigend teken voor de crypto-industrie, die al lang wacht op de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's door de SEC.

SEC stelt beslissing over Ethereum ETF's uit tot mei 2024

VIDEO: XCAD actie: 7000 XCAD ($10.000) giveaway! | Coinbase klaagt SEC aan | Crypto nieuws vandaag | #1011
BLOX

In een recente ontwikkeling heeft de SEC besloten zijn beslissing over verschillende Ethereum ETF-aanvragen uit te stellen tot mei 2024. Dit omvat de Hashdex Nasdaq Ethereum ETF en de Grayscale Ethereum Futures ETF. Hoewel de SEC in het verleden Ethereum futures ETF's heeft goedgekeurd, staat een goedkeuring van een spot of gemengd-type product nog uit. De vertraging komt op een moment dat de markt zich ook richt op de potentiële goedkeuring van 13 spot Bitcoin ETF's, waarvan analisten de kansen op goedkeuring hoog inschatten. 

Altcoin koersen flink hoger

VIDEO: Bitcoin zakt 6,5%, was dit de bodem? | Koersen woensdag weer omhoog? | Crypto nieuws vandaag | #1006
BLOX

Andere crypto koersen gingen ook flink omhoog en volgden daarmee grote broer Bitcoin. Uitschieters waren, zoals wel vaker de laatste tijd, Solana, Cardano en Avalanche. deze top-altcoins zagen 24-uurs rendementen van tegen de 10% en deden het daarmee beter dan de Bitcoin koers. de echte uitschieter was echter Injective (INJ) met een koersstijging van maar liefst 33% in de afgelopen 24 uur.

Maar, zoals gezegd, deden ook de meeste andere altcoins het goed:

Ethereum (ETH, 4,5%), Binance Coin (BNB, 6,9%), Ripple (XRP, 3,3%), Solana (SOL, 8,3%), Cardano (ADA, 6,6%), Dogecoin (DOGE, 4,5%), Avalanche (AVAX, 8,7%), Tron (TRX, 2,7%), Chainlink (LINK, 2,6%), Toncoin (TON, 2,8%), Polygon (MATIC, 2,1%) ), Polkadot (DOT, 5,4%), Shiba Inu (SHIB, 5,3%), Litecoin (LTC, 3,8%), Cosmos (ATOM, 2,6%) en Uniswap (UNI, 4,8%).

 Injective koers grafiek

VanEck voorspelt nieuwe all-time high voor de Bitcoin koers in 2024

BTC munt met stijgende Bitcoin koers grafiek in het groen 

Een van de grootste vermogensbeheerders uit Amerika, VanEck, ziet de toekomst van Bitcoin (BTC) rooskleurig in. De CEO van het investeringsbedrijf, Jan van Eck, deelde zijn verwachtingen tijdens een interview met CNBC. Volgens van Eck kan de Bitcoin koers een nieuwe all time high bereiken binnen een periode van 12 maanden. Een belangrijke oorzaak daarvoor is de mogelijk komst van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) die onder andere ook door VanEck wordt aangevraagd. 

 
Jan van Eck
Jan van Eck

De komst van een Spot Bitcoin ETF is een van de redenen dat de Bitcoin koers mogelijk een nieuwe all time high kan bereiken in 2024, maar de CEO van VanEck noemt ook een andere reden in zijn interview. Hij voorspelt namelijk dat de rentetarieven in de markt omlaag zullen gaan doordat de Federal Reserve (FED) de rentes omlaag gaat brengen in 2024, historisch gezien zorgt dat voor prijsstijgingen in de markt doordat lenen goedkoper wordt en rendement uit obligaties afneemt. Zo lichte van Eck toe;

“De macro achter Bitcoin en goud is erg sterk. Maar ze (Bitcoin) gedragen zich echt in relatie tot de rentetarieven. … En de rentetarieven gaan omlaag.” Aldus CEO van Eck in het interview met de CNBC. 

Bitcoin koers is geen bubble volgens CEO VanEck

VIDEO: Cardano het nieuwe Ethereum? | Comeback NFT's | Crypto nieuws vandaag | #1009
BLOX

Tijdens het interview benoemde de CEO ook de historische prijsactie van Bitcoin. Met name in 2017 toen de Bitcoin koers explodeerde en vervolgens hard crashte. Volgens van Eck heeft de populaire cryptocurrency zich bewezen door terug te komen van deze sterke correctie en een nieuwe all time high te vormen in 2021.  

“Je kunt erover discussiëren dat Bitcoin een bubbel is…”, zei Van Eck. “Het (Bitcoin) bubbelde in 2017, maar bereikte vervolgens een recordhoogte in 2021. Er is dus nooit een bubbel geweest die zichzelf vervolgens heeft overtroffen.”

Daaraan voegde de CEO toe dat hij een nieuwe all time high verwacht voor de Bitcoin koers in de komende 12 maanden. 

“Ik verwacht de komende twaalf maanden recordhoogtes”, concludeerde van Eck.

VanEck niet enige vermogensbeheerder die Bitcoin ETF aanvraagt

VIDEO: Eerste Rode Weekly Candle In 8 Weken Tijd Voor Bitcoin!! Moeten We Ons Zorgen Maken??
DoopieCash - Traden & Investeren

Naast VanEck hebben ook andere gerenommeerde vermogensbeheerders aanvragen voor een Spot Bitcoin ETF openstaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In januari van het komend jaar dienen de autoriteiten een beslissing te nemen m.b.t. de lopende aanvragen. Beleggers zijn daarom erg enthousiast over de verwachting dat op korte tijd de komst van een fonds wordt goedgekeurd, wat ook een van de redenen is dat de Bitcoin koers zo sterk presteerde in de afgelopen maanden. De komst van een Spot ETF kan er namelijk voor zorgen dat er een grote hoeveelheid vermogen vanuit institutionele beleggers richting de crypto markt stroomt.

Altcoin nieuws - Internet Computer (ICP) en Bonk (BONK) stelen de show

Cryptocurrency nieuws 

Na een paar extreem warme weken is de altcoinmarkt wat afgekoeld. In de afgelopen zeven dagen is de Bitcoin koers met ongeveer 4% gedaald, maar zweeft nog steeds boven het enorm belangrijke niveau van $40.000. De meeste grote altcoins eindigen de week ook in het rood, maar de verliezen zijn verwaarloosbaar vergeleken met de enorme winsten die onlangs zijn geboekt. De prijzen van sommige munten en tokens stijgen echter nog steeds, waarbij één opmerkelijke munt driecijferige winsten boekt! Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar een greep uit het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week:

Kleine correcties over de hele linie nu de Altcoin-markt afkoelt

VIDEO: Regering wil cryptovaluta aan banden leggen. Wat zijn de voor- en nadelen? | Ongehoord Nieuws
Ongehoord Nederland TV

De prijzen kunnen niet eeuwig blijven stijgen. Hoewel de afgelopen weken geweldig waren voor altcoin-investeerders, hebben de afgelopen zeven dagen ons lichte dalingen in de koersen van de meeste altcoins gebracht.

Gelukkig zijn de prijzen slechts licht gedaald. Als het gaat om de top 10 munten, verloren XRP-investeerders het meeste, waarbij de XRP koers met bijna 7% daalde. De Ethereum (ETH) koers presteert vergelijkbaar en is met ruim 6% gedaald, terwijl de marktkapitalisatie van TRON (TRX) met 5% is gekrompen. Andere munten uit de top 10 doen het beter: Cardano (ADA) en Solana (SOL) daalden beide met 1-2%, terwijl BNB er zelfs in slaagde groen te blijven en minimale winst te boeken.

Maar hoewel de algemene vooruitzichten niet super bullish zijn, overtreft één altcoin uit de top 10 alle verwachtingen en presteert uitstekend. De Avalanche (AVAX) koers steeg met 25% en bereikte $40, waardoor AVAX nu de 9e grootste cryptocurrency ter wereld is. Deskundigen wijzen erop dat AVAX gewoon zijn geweldige prestaties van de afgelopen maanden voortzet: in de afgelopen 8 weken is de AVAX koers met maar liefst 400% gestegen.

 

AVAX koers grafiek 

Als we het altcoin-ecosysteem breder bekijken, blijven sommige minder prominente munten ook winst opleveren voor de investeerders. Celestia (TIA) gestegen met 42%, Injective (INJ) met 60%, Cosmos (ATOM) met 9%, Filecoin (FIL) met 10%, Immutable (IMX) met 11%, en de prijs van Render (RNDR) groeide met 10%.

Internetcomputer overtreft de concurrentie doordat de ICP koers in een week verdubbelt

VIDEO: #ShibaInu / #SHIB News Today - Crypto Price Prediction & Analysis Update $SHIB
CryptoCache

De eerder genoemde munten deden het uitstekend, en velen van hen boekten indrukwekkende winsten met dubbele cijfers. Maar geen van hen deed het zo goed als Internet Computer (ICP). In de afgelopen zeven dagen schoot de ICP-prijs met 109% omhoog naar bijna $12, waardoor ICP momenteel de 19e grootste cryptocurrency ter wereld is.

Interessant is dat de plotselinge prijsstijging van ICP de experts heeft geschokt, waarbij de meeste crypto-investeerders geen specifieke reden kunnen geven voor de geweldige prestaties van Internet Computer in de afgelopen week. Maar terwijl sommige analisten waarschuwen voor prijsmanipulatie en beweren dat ICP ernstig overbought is, wijzen anderen op het feit dat ICP eenvoudigweg profiteert van de huidige AI-rage. Sommige experts beweren ook dat Internet Computer beter presteert dan concurrenten als Ethereum en Solana als het gaat om belangrijke meetgegevens, zoals de kosten van het opslaan van gegevens in de keten. Blijkbaar kost het opslaan van 1 GB aan gegevens op een internetcomputer slechts $ 5, vergeleken met $ 800.000 voor Solana of meer dan $ 15 miljoen voor Ethereum.

ICP koers grafiek 

Mememunten blijven stabiel, But there is a new dog in town!

VIDEO: Bitcoin Is Ready For The World To Go ALL IN!
CryptosRUs Clips

Meme-munten deden het de afgelopen weken uitstekend, en gezien de omstandigheden doen ze het nog steeds relatief goed. De prijs van Dogecoin (DOGE) daalde met bijna 7%, maar DOGE is nog steeds veilig in zijn positie als de 10e grootste cryptocurrency ter wereld.

Shiba Inu (SHIB) doet het beter dan zijn oudere broer. In de afgelopen 7 dagen is de SHIB koers zelfs met nog eens 1% gestegen. Volgens on-chain-analisten komt dit allemaal door het feit dat de SHIB-verbrandingssnelheid met meer dan 700% is gestegen, en dat de deflatoire mechanismen van het Shiba Inu-team voorkomen dat de prijs daalt.

De afgelopen dagen was de aandacht van liefhebbers van meme-munten echter noch op Dogecoin, noch op Shiba Inu gericht, aangezien een nieuwe meme-munt momenteel de show steelt.

De nieuwe ‘dog in town’ heet Bonk (BONK) en is de afgelopen zeven dagen met bijna 90% gestegen. Tegen de huidige prijs van $0,00002 heeft BONK een marktkapitalisatie van meer dan $1,2 miljard, en als de huidige trend zich voortzet, zal BONK binnenkort een van de 50 grootste cryptocurrencies ter wereld worden.

Op het eerste gezicht is BONK gewoon een kloon van Dogecoin: grappige hond in het logo, enthousiaste community en geen enkele use-case. Maar er is één ding dat BONK onderscheidt van DOGE en SHIB: BONK is gebouwd op Solana, en door de belangrijkste meme-munt van Solana te kopen, wedden investeerders erop dat het SOL-ecosysteem zal blijven groeien. Maar zal BONK echt een blijvertje zijn, of blaft deze nieuwe hond helemaal niet? De tijd zal het leren!

BONK koers grafiek 

Bitcoin koers in de greep van nakende goedkeuring Spot Bitcoin ETF

BTC munt met zijwaarts bewegende Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin koers lijkt even pas op de plaats te maken. De afgelopen dagen moest Bitcoin wat inleveren toen de koers zich terugtrok tot $41.600, wat momenteel als steun lijkt te fungeren. De koers is daar inmiddels een drietal keer van opgeveerd. Gisteren liep de Bitcoin koers nog even op tot $42.719, maar het kon dat niveau niet behouden.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $42.018 (Bitmex) en €38.560 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,62% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan wat in het rood. .

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $818 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53%.

Bitcoin koers grafiek 

Mogelijke goedkeuring van Spot Bitcoin ETF houdt de Bitcoin koers in z’n greep

VIDEO: 📊 DEZE 2 ALTCOINS koop ik in de dip! Is de daling op Bitcoin bijna voorbij?! Naar $48.000 in 2023?!
CryptoCoinTalk

Ondanks de momenteel wat dalende koersen, lijkt de cryptomarkt nog stevig in de ban van een mogelijk op handen zijnde goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF. De grote namen als Blackrock, Fidelity en Grayscale hebben de afgelopen weken al verschillende keren om de tafel gezeten met hoge SEC-functionarissen en hebben hun aanvragen hier en daar bijgeschaafd en aangepast. Deze ogenschijnlijk constructieve communicatie tussen de aanvragers en de toezichthouder, mag als positief worden beschouwd en de markt is het daar klaarblijkelijk mee eens gezien de algemene sterkte van de Bitcoin koers de laatste weken.

Over het directe effect van het daadwerkelijk op de markt verschijnen van een Spot Bitcoin ETF lopen de meningen nog wat uiteen. Vriend en vijand is het er wel over eens dat het op de lange termijn een positief effect zal hebben op de Bitcoin koers, aangezien het vers kapitaal aan zal trekken, wat de vraag naar Bitcoins zal doen toenemen.

Voor het effect op korte termijn lopen de meningen echter nog wat uiteen. Mathew McDermott, hoofd van de digitale activa-eenheid bij Goldman Sachs verwacht niet direct een spike in de Bitcoin koers bij goedkeuring van de ETF, vertelde hij deze week aan Reuters.

Terwijl hij benadrukte dat hij niet verwacht dat de goedkeuring van de ETF een ‘plotselinge onmiddellijke piek in de liquiditeit en prijs’ zal veroorzaken, zei McDermott dat dit nieuwe institutionele beleggers naar de activaklasse zou kunnen aantrekken. Hij zei daarover het volgende:

“Ik denk dat dit vermogen om daadwerkelijk in een product te handelen waarmee mensen bekend zijn en schaal kan bieden, zeer positief is.”

Aan de andere kant van het spectrum staat Jan3 CEO, Samson Mow.

“Je treft een zeer beperkt aanbod van Bitcoin op de beurzen en is beschikbaar voor aankoop met een stortvloed aan geld”, zei Mow, verwijzend naar de instroom van institutioneel kapitaal die wordt verwacht na een mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF. “Dit is de reden waarom je in één keer heel hoog kunt gaan,” voegde hij eraan toe.

Hij reageerde ook op een voorspelling van een Bitcoin koers van $1 miljoen door ondernemer Balaji Srinivasan. Mow zei dat de impact van een goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF op de Bitcoin koers veel sneller zal uitwerken dan het bijdrukken van geld door de centrale bank.

“Het drukken van geld is alsof je het water heel langzaam kookt”, legde hij uit. “Het duurt jaren voordat dit doordringt in de economie.”

In tegenstelling tot eerdere rally's die Bitcoin binnen enkele maanden naar nieuwe hoogtepunten brachten, zei Mow dat de rally na de ETF-goedkeuring naar $1 miljoen veel sneller zal zijn. Hij noemde de rally van 2017 waarin de Bitcoin koers met 20X omhoog ging in slechts 9 maanden tijd.

Hij verwacht dat de stijging, na goedkeuring van de ETF veel sneller kan gaan plaatsvinden doordat er vele miljarden dollars aan vers kapitaal zullen binnenstromen in een zeer kort tijdsbestek.

Voorlopig zijn we echter nog niet zover en zullen we eerst af moeten wachten of de Spot Bitcoin ETF daadwerkelijk wordt goedgekeurd. Het beloven in ieder geval een aantal zeer interessante maanden te worden voor Bitcoin en voor de cryptomarkt als geheel.

 

Crypto Fear & Greed index

VIDEO: "I Have NEVER Seen This Before In My Career" Raoul Pal 2024 Bitcoin Prediction
Jamie Tree

De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 73. Dat is 6 punten hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

VIDEO: IT'S LAUNCHING SOON! LESS THAN 48 HOURS AWAY!
Austin Hilton

Interesse in crypto onder Amerikaanse bedrijven neemt toe

VIDEO: Cryptocurrency miljonair Livaneli werd met 100 euro miljonair | Nieuw Geld
VICE Nederland

De interesse van Amerikaanse bedrijven in crypto- en blockchain-investeringen bereikt nieuwe pieken, ondanks de aanhoudende strijd tussen cryptoplatforms en federale waakhonden. Volgens een onderzoek van blockchain-bedrijf Paxos verklaarde maar liefst 99% van de respondenten dat hun bedrijf zich inzet voor crypto of zelfs zijn investeringen verhoogt. Dit wordt vergeleken met voorgaande jaren, vooral de laatste twee, toen crypto in een soort van inzinking verkeerde. In het onderzoek werden ongeveer 400 leidinggevenden van in de VS gevestigde dienstverlenende bedrijven ondervraagd met minstens 5 miljoen gebruikers of een totaal jaarlijks betalingsverkeer van $50 miljard. Het doel was om te proberen te begrijpen wat het bedrijfsleven in petto heeft voor de digitale valuta-economie. Niet alles was echter rooskleurig voor crypto, aangezien 51% van de deelnemers aan de enquête ook verklaarde dat de volatiliteit van crypto, investeerders ervan weerhield om in te stappen. Nog eens 43% van de respondenten noemde hoge financiële kosten als een aanzienlijke uitdaging.

Opnieuw overleg tussen SEC en Spot Bitcoin ETF aanvragers

VIDEO: Tập #112: 3 Sự Kiện Bùng Nổ Thị Trường 2024
Greencap Investment

Topfunctionarissen van de SEC hebben opnieuw ontmoetingen gehad met Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) aanvragers, waaronder top-dogs als BlackRock. Dit is de tweede dergelijke bijeenkomst in een tijdsbestek van een paar weken en het laat zien hoe ver deze onderhandelingen zijn gevorderd. In totaal is dit de derde ontmoeting tussen de ETF-aanvragers en de Amerikaanse federale toezichthouder. Het nieuws over een mogelijke ETF-goedkeuring houdt de zaken interessant op de markt, omdat zelfs hoge verkoopdruk er niet toe leidt dat Bitcoin veel waarde verliest. Veel voorstanders van Bitcoin zijn van mening dat de Bitcoin koers sterk zal stijgen zodra een spot-ETF wordt goedgekeurd. Het proces bevindt zich momenteel echter nog maar in de middenfase. BlackRock, Van Eck en een paar andere grote spelers blijven de favorieten om de eerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF binnen te halen.

IMF-chef: Hoge Bitcoin adoptie-graad vormt een ernstig gevaar voor het huidige financiële systeem

VIDEO: $SPONGEV2 TWEEDE KANS VOOR EEN 100X?
Corné Marchand

De algemeen directeur van het Internationale Monetaire Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, wil dat crypto in de periferie blijft. Ze verklaarde dat de hoge acceptatiegraad van cryptocurrencies ernstige problemen zou kunnen veroorzaken voor de mondiale financiële infrastructuur en wil duidelijke, beknopte crypto-regelgevingswetten over de hele wereld, zodat er veel minder verwarring ontstaat.

De IMF-directeur heeft verklaard dat crypto-regulering snel door landen over de hele wereld moet worden aangenomen. Ze sprak zich ook uit tegen een significante adoptie van cryptovaluta, omdat ze gelooft dat dit veel schade zal toebrengen aan het huidige financiële systeem dat wordt gedomineerd door fiatvaluta.

Ze zei:

“Ons doel is om een efficiënter, interoperabel en toegankelijker financieel systeem te maken door regels te bieden om de risico’s van crypto te vermijden, en infrastructuur door gebruik te maken van enkele van de technologieën ervan.”

Het IMF is een van de meest lastige organisaties ter wereld, met een slechte staat van dienst als het gaat om het nog moeilijker maken van de armere economieën, waardoor hun problemen vaak nog groter worden. Misschien wil het niet dat Bitcoin met een alternatief financieel systeem komt dat eerlijker is.

Altcoin koersen grotendeels lager

VIDEO: WHY YOU NEED 10000 ADA Cardano!!!
Conor Kenny

Andere crypto koersen moesten wat terrein prijsgeven de afgelopen 24 uur. De belangrijkste bewegers waren:

Ethereum (ETH, -1,3%), Binance Coin (BNB, -2,4%), Ripple (XRP, -0,8%), Solana (SOL, -1,4%), Cardano (ADA, -1,8%), Dogecoin (DOGE, 0,9%), Avalanche (AVAX, 1,2%), Tron (TRX, -0,1%), Chainlink (LINK, -1,9%), Toncoin (TON, -0,7%), Polygon (MATIC, -1,9%) ), Polkadot (DOT, -1,4%), Shiba Inu (SHIB, 8,3%), Litecoin (LTC, 0,7%), Cosmos (ATOM, 1,1%) en Uniswap (UNI, 0,2%).

Shiba Inu koers grafiek 

Blackrock doet interessante aanpassing aan Spot Bitcoin ETF-aanvraag

Bitcoin munt met letters ETF daar achter 

Naarmate we dichter bij de datum komen waarop de SEC zal beslissen over Spot Bitcoin ETF-aanvragen, neemt de spanning daarover toe. Verschillende financiële instellingen zijn ondertussen hun aanvragen aan het bijwerken, om de kans op goedkeuring daarvan te vergroten. Deze week hebben Blackrock en een aantal andere, concurrerende financiële instellingen, wijzigingen aangebracht in hun aanvragen, in een poging om aan te sluiten bij de eisen van de SEC voordat ze mogelijk in januari worden goedgekeurd. De nieuwste ingediende aanvragen bevatten een interessante wending waardoor Wall Street-banken betrokken kunnen raken bij de sector.

Volgens de laatste documenten heeft Blackrock de structuur van zijn spot Bitcoin ETF’s gewijzigd, zodat banken de mogelijkheid krijgen om nieuwe aandelen te creëren met fiatvaluta in plaats van met cryptocurrencies. Deze AP, of ‘Authorized Participants’, zouden nu deze nieuwe aandelen mogen creëren om de grootste instellingen uit het traditionele financiële landschap in staat te stellen deel te nemen. Dit zou de lijst van geautoriseerde deelnemers uitbreiden tot meer dan alleen crypto-instellingen.

Velen geloven dat dit gunstig zou zijn in de ogen van de SEC, omdat het de liquiditeit zou vergroten en in theorie de veiligheid en regelgeving van deze ETF's zou verbeteren. Deze bedrijven hebben de afgelopen weken verschillende herzieningen van hun aanvragen doorgevoerd, nu we de einddatum naderen waarop de SEC begin januari een besluit moet nemen.

Zal de SEC het eens zijn met Blackrock?

VIDEO: Bitcoin Elliott Wave Technical Analysis Today! Bullish & Bearish Price Prediction BTC & News #crypto
Koenz Trading

Dit valt nog te bezien en het is van cruciaal belang erop te wijzen dat deze wijziging werd voorgesteld door Blackrock en niet door de SEC. De SEC moet deze nieuwe aanvraag de komende weken nog goedkeuren en op dit moment is er geen indicatie welke kant zij op zal gaan.

De huidige wetten verbieden traditionele banken om cryptocurrencies te kopen en aan te houden. Als de aandelen met fiatgeld zouden worden gecreëerd, zouden deze banken aandelen van de ETF kunnen aanhouden en als geautoriseerde deelnemer voor Blackrock kunnen optreden. We zullen nogmaals opmerken dat dit allemaal door Blackrock is bedacht en dat geen enkele bank heeft gesuggereerd dat zij een AP willen zijn voor de ETF van Blackrock. Vooral JP Morgan Chase staat sceptisch tegenover cryptocurrencies, wat onlangs werd herhaald door CEO Jamie Dimon.

Voorlopig zijn alle ogen gericht op de SEC, terwijl de kalender langzaam maar zeker richting 2024 verschuift. De recente updates van de aanvragen laten zien dat deze bedrijven serieus zijn met het uitgeven van deze ETF's en hoe meer ze zich aanpassen aan de wensen van de SEC, hoe kleiner de kans dat de aanvragen worden afgewezen. Als Blackrock erin slaagt de grote Wall Street-banken erbij te halen, zou dit alleen maar bijdragen aan de legitimiteit en veiligheid van de ETF's, als ze worden goedgekeurd. De algemene verwachting van de markt is, dat Spot Bitcoin Etf's, wanneer goedgekeurd, voor instroom van veel nieuw kapitaal zullen leiden, met als gevolg een verder stijgende Bitcoin koers.

Ledger Wallet hack treft de DeFi-industrie met Token Drainer

Hacker omringd door eenen en nullen

Met de recente opwinding die is teruggekeerd in de crypto-industrie, gaan veel handelaren opnieuw aan de slag met hun Ledger-hardware wallets. Donderdag richtte een kwaadaardige hack zich op de software op Ledger-portefeuilles en ontnam nietsvermoedende gebruikers hun geld. Op het moment van schrijven is het onduidelijk hoeveel gebruikers getroffen zijn en met hoeveel geld de hackers er vandoor zijn gegaan. Volgens de bekende cryptospeurder ZachXBT heeft één gebruiker al meer dan $600.000 aan crypto's verloren door de aanval.

 

De hackers hebben een kwaadaardige versie van Ledger's software uitgebracht die rechtstreeks samenwerkt met gedecentraliseerde applicaties of dApps. Wanneer gebruikers hun Ledger-portemonnee op de computer aansluiten, verschijnt er een pop-up met de mededeling dat ze de Ledger-portemonnee met de site moeten verbinden. De CTO van Sushiswap ging naar Twitter om gebruikers te waarschuwen hun Ledger-hardware niet aan te sluiten op een DeFi-site of dApp totdat Ledger meer duidelijkheid heeft gegeven.

Ledger geeft vijf uur later een update

VIDEO: Je Hebt Nog 1 Jaar De Tijd Om Bitcoin Te Kopen!!
DoopieCash - Traden & Investeren

Het was misschien te weinig en te laat voor elke gebruiker die het slachtoffer was van de token-drain. Ledger plaatste zo'n vijf uur later op Twitter een post-mordum en uitleg over wat er gebeurde. Volgens de tweet was een ex-Ledger-medewerker het slachtoffer van een phishing-aanval waardoor de hackers de kwaadaardige versie van de software van GitHub konden uploaden. De code is rechtstreeks geüpload naar het Ledger Connect Kit-softwarepakket dat in vrijwel elke Ledger-hardwareportemonnee is opgenomen.

Ledger kon de software patchen en de stablecoin aanbieder Tether bevroor de accounts van de hacker. Toch is het nooit een garantie dat slachtoffers worden terugbetaald in de crypto-industrie, wat een duidelijke herinnering is aan het altijd aanwezige gevaar dat bestaat bij het handelen in crypto’s.

De aanval had weinig invloed op de cryptoprijzen, aangezien Bitcoin en Ethereum zich bleven herstellen van de flashcrash eerder deze week. Inmiddels zijn de koersen echter weer wat naar beneden gekomen en Bitcoin staat op het moment van schrijven 2,45% lager en Ethereum 3,36% lager over de afgelopen 24 uur. Nu zoveel ogen gericht zijn op de crypto-industrie in de aanloop naar het besluit van de SEC over spot-Bitcoin ETF’s, zijn wallet-hacks en kwaadaardige software de laatste dingen die de SEC wil zien.

Maar deze hacks zijn over het algemeen geïsoleerd en hebben slechts invloed op een klein deel van de crypto-industrie. Volgens Ledger heeft het meer dan 6 miljoen versies van zijn hardware-wallet verkocht, waarbij meer dan 1,5 miljoen gebruikers de Ledger-softwaresuite gebruiken die bij de portemonnee wordt geleverd.

Bitmex oprichter blijft overtuigd van Bitcoin koers van $1 miljoen

Man op BTC raket symboliseert een sterk stijgende Bitcoin koers

Nu we 2024 bijna binnenstappen, staat de cryptocurrency-markt klaar voor een heropleving, aangedreven door een combinatie van factoren, waaronder de historische ontwikkeling van de Bitcoin koers, de mogelijke goedkeuring van spot-Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en macro-economische veranderingen. Twee prominente figuren in de crypto-sector, Arthur Hayes en Adam Back, hebben onlangs prikkelende uitspraken gedaan over de Bitcoin koers en waar ze die het komende jaar naar toe zien bewegen. Ze analyseren daarbij hoe eerder genoemde factoren het crypto-landschap kunnen beïnvloeden.

Arthur Hayes blijft bij uitspraak dat de Bitcoin koers naar miljoen kan

VIDEO: BITCOIN STIJGT: Ik deel de VOLGENDE KANS!
Crypto Universiteit
Arthur Hayes
Arthur Hayes

Arthur Hayes, de voormalige CEO van BitMEX, is van mening dat Bitcoin en altcoins momenteel een no-brainer investering zijn in het heersende macro-economische klimaat. In een tweet die op 14 december 2023 werd gepost, verklaarde Hayes dat investeerders "geen excuus" hebben om crypto te shorten. Hij schrijft dit bullish sentiment toe aan de verwachting van de markt dat de Amerikaanse Federal Reserve het komende jaar de rente zal verlagen.

Tijdens de laatste bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 13 december 2023 stemden de beleidsmakers van de Fed voor een voortzetting van de bevriezing van de rente, wat aanleiding gaf tot discussies over mogelijke renteverlagingen. De verklaring van voorzitter Jerome Powell zinspeelde op de mogelijkheid van een beleidsdraai, waarbij de marktconsensus uiteenliep over wat er zou kunnen gebeuren tijdens de volgende FOMC-bijeenkomst in januari.

Arthur Hayes ziet dit als een duidelijk signaal voor beleggers om long te gaan in cryptocurrencies. Hij benadrukt dat er, gezien de huidige economische omstandigheden, “geen excuus” is om crypto niet te omarmen. Hayes herhaalt ook zijn al lang bestaande voorspelling voor de Bitcoin koers van $1 miljoen, daarbij verwijzend naar de erosie van de waarde van nationale valuta als gevolg van macro-economische getijden. 

Adam Back over de heropleving van Bitcoin in 2024

VIDEO: 'Rode crypto-koersen als renteverhoging aanblijft'
De Telegraaf
Adam Back
Adam Back

Adam Back, de CEO van Blockstream en een cryptograaf die bekend staat om zijn bijdragen aan het Bitcoin-protocol, biedt zijn perspectief op de potentiële heropleving van Bitcoin in 2024. Hij benadrukt de impact van recente systeemfouten in het cryptocurrency-ecosysteem, gekoppeld aan het vooruitzicht van goedkeuringen voor Spot Bitcoin ETF’s. .

Back erkent dat de COVID-19-pandemie, de inflatie en regionale conflicten de Bitcoin koers de afgelopen twee jaar negatief hebben beïnvloed. Hij verwacht echter een herstel in 2024, waarbij hij erop wijst dat Bitcoin momenteel onder de historische prijstrendlijn van eerdere Bitcoin halvings blijft.

De halvering van de blokbeloningen van Bitcoin, die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, is een fundamenteel aspect van het protocol. De volgende halvering, bedoeld om de beloningen voor miners te verlagen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, nadert. Back suggereert dat de relatieve waarde van Bitcoin achterblijft bij de verwachtingen als gevolg van verschillende macro-economische uitdagingen, waaronder de pandemie, kwantitatieve versoepeling en geopolitieke conflicten.

Hij beschrijft de afgelopen jaren als een periode van economische onrust, waarbij gebeurtenissen als de COVID-19-pandemie, de inflatie en de schommelingen van de energieprijzen zowel de traditionele als de cryptomarkten beïnvloedden. Als gevolg hiervan moesten beleggers en portefeuillebeheerders risico- en liquiditeitsbeperkingen beheersen, waarbij ze soms meer liquide activa zoals BTC verkochten. Dit had een negatief efffect op de Bitcoin koers.

Adam Back ziet echter een verschuiving in 2024, waarbij veel van deze macro-gebeurtenissen eindigen. Hij is van mening dat de gevolgen van de besmetting voor de markt zijn afgenomen en dat er minder verrassingen in het verschiet liggen. Deze verschuiving wordt weerspiegeld in de recente stijging van de Bitcoin koers, die in november 2023 begon.

Back herhaalt zijn voorspelling dat Bitcoin in de volgende marktcyclus de $100.000 zou bereiken, waarbij hij benadrukt dat de recente prijsbewegingen deze vooruitzichten ondersteunen. Hij verwijst ook naar het stock-to-flow-model van PlanB, waaruit historisch blijkt dat de Bitcoin koers na elke halvering stijgt.

 

De invloed van Spot BTC ETF’s op de Bitcoin koers

VIDEO: BREAKING: Gary Gensler (SEC) erkent nieuwe benadering crypto | Crypto nieuws vandaag | #1010
BLOX

Zowel Arthur Hayes als Adam Back erkennen de potentiële impact van spot-Bitcoin ETF-goedkeuringen op de prijs van Bitcoin. Verschillende ETF-aanvragen wachten op goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin 2024. Indien goedgekeurd, kunnen deze ETF's een aanzienlijke kapitaalinstroom naar de crypto-markt stimuleren.

Eric Balchunas, senior ETF-analist, en James Seyffart hebben eerder al hun optimisme geuit over de goedkeuring van deze aanvragen, en medeoprichter van Galaxy Digital, Michael Novogratz, voorspelt een instroom van institutionele investeringen in door BTC ondersteunde producten. Adam Back deelt dit sentiment en benadrukt de cruciale rol van Bitcoin ETF’s bij het bepalen van de toekomstige Bitcoin koers:

“I think Bitcoin could get to $100,000 even before the ETF and before the halving. But I certainly think the ETF shouldn’t be undervalued in its influence."

Back wijst erop dat bepaalde segmenten van de traditionele markten, waaronder grote fondsbeheerders als BlackRock en Fidelity, niet rechtstreeks in activa als Bitcoin mogen beleggen. ETF's bieden een oplossing door deze instellingen in staat te stellen via bekende beleggingsinstrumenten blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen.

De convergentie van deze bovenstaande factoren suggereert dat het crypto-landschap in 2024 mogelijk zal veranderen en zal worden gekenmerkt door aanzienlijke groei en een evoluerende marktdynamiek. Het is dan ook bijna onontkoombaar dat de Bitcoin koers hiervan zal profiteren en daarmee ook de beleggers die BTC in hun portefeuille hebben.

De Bitcoin koers kan gaan profiteren van een dalende US dollar

Bitcoin munten liggen bovenop US Dollar biljetten 

Na de snelle ‘flash-crash’ van $44,7k naar $44,2k aan het begin van deze week, lijkt de Bitcoin koers momenteel in een zijwaarts patroon te bewegen rond het $42.800 niveau. Gisteren was er nog voor een kort moment een koersdaling tot $41.470, maar dat werd al snel weer rechtgetrokken

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $42.752 (Bitmex) en €39.017 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,39% in de afgelopen 24 uur. Altcoins kiezen als groep geen duidelijke richting en laten een gemengd beeld zien met zowel stijgers als dalers. .

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $837 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,1%.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

Dalende US Dollar goed voor de Bitcoin koers

VIDEO: Bitcoin - kerst kansen?!
David van Ineveld

Sinds de rentebeslissing en de bijbehorende speech van Jerome Powell afgelopen woensdag, waarin een beeld werd geschapen van een mogelijk dalende rente in de loop van volgend jaar, heeft de dollar (USD) terrein prijs moeten geven. Dat is niet vreemd, want een dalende rente maakt het minder aantrekkelijk om vermogen in cash aan te houden.

Als we de top in de Amerikaanse rente inderdaad gezien hebben en het vanaf hier naar beneden gaat, dan zou de USD nog wel eens verder in waarde kunnen dalen. Dit is goed voor risk assets zoals aandelen, grondstoffen en crypto. Wanneer de dollar dus in waarde blijft dalen, dan zal dat een extra duwtje in de rug zijn voor de Bitcoin koers. In de onderstaande grafiek van de dollar index (DXY) is duidelijk te zien dat de dollar vanaf woensdag zuidwaarts is begonnen te bewegen en de verwachting is dat het hier niet bij zal blijven.

US dollar index (DXY)
US dollar index (DXY)

Ander Crypto Nieuws

VIDEO: Plan B Reveals: $1 Million Bitcoin Not a Dream, It's Closer Than Ever!
KinesisDaily

Bitcoin koers bereikt nieuwe recordhoogtes in Turkije, Argentinië en Nigeria

VIDEO: Hoe geniaal is dit? 😱
BLOX

Hoewel de Bitcoin koers duidelijk aan een opmars bezig is en een paar dagen geleden een hoogte van $44,7k bereikte, wat het hoogste punt in 19 maanden is, ligt het nog steeds een stuk onder het hoogste punt ooit van $69k dat het ongeveer 25 maanden geleden werd neergezet. Vrijwel hetzelfde is het geval voor de Bitcoin koers in euro. De crypto staat momenteel echter op nieuwe recordhoogte in een aantal andere fiatvaluta's in de wereld, waaronder Turkije, Argentinië, Nigeria en Pakistan.

De Bitcoin koers heeft maar liefst 15 miljoen in Argentijnse peso's en 1,24 miljoen in Turkse lira bereikt. Op dezelfde manier bereikte het zelfs 11,7 miljoen in Pakistaanse roepies. De waardestijging in deze landen wordt toegeschreven aan het feit dat hun lokale valuta zwak is en de afgelopen twee jaar aanzienlijk in waarde is gedaald.

Bovendien is crypto in deze landen vaak niet geheel legaal, dus er komt ook een premie bovenop, die ook nog eens aanzienlijk is gestegen met de komst van de nieuwe bullmarkt.

Binance optimistisch over toekomst in VAE

VIDEO: 𝘽𝙪𝙡𝙡𝙢𝙖𝙧𝙠𝙩 🐂 𝙑𝙎 𝘽𝙚𝙖𝙧𝙢𝙖𝙧𝙠𝙩 🐻 Denken jullie dat er in 2023 weer een nieuwe bullmarkt plaatsvindt? 👀
BLOX

Binance en andere cryptobedrijven die momenteel onder de toezichtmicroscoop in de Verenigde Staten vallen, zijn optimistisch over de opkomst van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als alternatief. Veel van deze platforms, waaronder Binance, zijn al geregistreerd in de Golfstaat en werken daar samen met andere bedrijven voor investeringen. Binance voelt, net als veel andere grote cryptoplatforms, de woede van de Amerikaanse federale overheid. Ze zijn vastbesloten om het innovatieve platform te bestraffen en zoveel mogelijk boetes op te leggen. De boete van 4,3 miljard dollar die het Amerikaanse ministerie van Justitie aan de beurs heeft opgelegd, wordt gebagatelliseerd, maar zal de exchange zeer hard treffen. Een voormalige SEC-functionaris is van mening dat Binance in de VS heeft afgedaan en mogelijk de sporen zal volgen van mislukte crypto-exchanges zoals FTX. Binance werkt er echter aan om het Amerikaanse probleem op te lossen. De voormalige CEO Changpeng Zhao (CZ) zal naar verwachting een gevangenisstraf krijgen in de VS, maar zodra hij vrij is, kan hij naar de VAE gaan om te proberen zijn bedrijf weer op te bouwen in een veel gastvrijer land. Het valt nog te bezien wat de toekomst in petto heeft voor CZ en Binance. Eerder dit jaar werd Binance gedwongen te vertrekken uit Nederland en België, waardoor beleggers gedwongen moesten overstappen naar een andere exchange.

Analisten voorspellen hogere Bitcoin koers in 2024, ongeacht goedkeuring Spot Bitcoin ETF

VIDEO: Denk jij dat de Halving van 2024 voor een stijging gaat zorgen? 🤔 📈
BLOX

Volgens een recente analyse van het Matrixport's onderzoeksteam, die een significante toename in stortingen bij Amerikaanse geldmarktfondsen heeft waargenomen sinds de uitbraak van Covid-19, ziet de toekomst van de crypto-activamarkt er veelbelovend uit. De analisten verwachten dat de Bitcoin koers, onafhankelijk van de goedkeuring van een spot exchange-traded fund (ETF), zijn opwaartse trend zal voortzetten. Zij wijzen op meerdere factoren die de aanhoudende vraag naar Bitcoin stimuleren, zoals de aanzienlijke groei in Amerikaanse geldmarktfondsen en de mogelijke impact van politieke gebeurtenissen en verschuivingen in wetgeving na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

Coinbase International lanceert spot crypto handel

VIDEO: Bitcoin boven de 30.000 dollar | SEC verliest grip op rechtszaak | Crypto nieuws vandaag | #857
BLOX

Coinbase International heeft aangekondigd dat het spotmarkten voor cryptovaluta lanceert voor niet-Amerikaanse klanten. De uitrol van deze spot handel zal gefaseerd plaatsvinden, waarbij de focus in eerste instantie zal liggen op het opbouwen van liquiditeit en het creëren van een solide basis. In de komende maanden plant Coinbase de uitbreiding van dit product om onder andere particuliere beleggers en extra activa te omvatten. De beurs heeft BTC-USDC en ETH-USDC paren via API-toegang gelist voor niet-Amerikaanse institutionele klanten.

Gensler hint op mogelijke verandering in houding tegenover Bitcoin ETF's

VIDEO: Bitcoin Elliott Wave Technical Analysis Today! Bullish & Bearish Price Prediction BTC & News #crypto
Koenz Trading

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft gehint dat de toezichthouder zijn benadering van spot Bitcoin exchange-traded producten heroverweegt na een recente gerechtelijke beslissing in het voordeel van Grayscale. Hoewel hij geen expliciete bevestiging gaf van een beleidswijziging, suggereerde Gensler dat de SEC, in het licht van gerechtelijke uitspraken, een "nieuwe blik" werpt op deze kwestie. De uitspraak is een bevestiging van wat de markt al een tijdje aanvoelt: dat de weg is geopend voor andere grote vermogensbeheerders, zoals BlackRock, Fidelity en VanEck, die ook in de race zijn om een spot Bitcoin ETF te lanceren. De komst van zo’n ETF zal naar verwachting veel nieuw kapitaal aantrekken en daarmee een stimulans zijn voor een hogere Bitcoin koers. 

Altcoin koersen gemixt

VIDEO: Welke dip? Bitcoin koers herstelt snel | BTC nieuws vandaag | #469
BLOX

Andere crypto koersen lieten een gemengd beeld zien met zowel stijgers als dalers. Positieve uitschieters waren Solana en Avalanche.

Ethereum (ETH, -0,3%), Binance Coin (BNB, -0,7%), Ripple (XRP, 0,1%), Solana (SOL, 8,6%), Cardano (ADA, -2,5%), Dogecoin (DOGE, -0,8%), Avalanche (AVAX, 5,5%), Tron (TRX, -0,4%), Chainlink (LINK, 0,6%), Toncoin (TON, 0,3%), Polygon (MATIC, -2,6%) ), Polkadot (DOT, -0,3%), Shiba Inu (SHIB, -1,7%), Litecoin (LTC, -2,1%), Cosmos (ATOM, -2,8%) en Uniswap (UNI, -1,9%).

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

De Bitcoin koers herstelt en bullish momentum krijgt nieuwe impuls

Stier steekt hoofd boven maaiveld en symboliseert nieuw bullish sentiment m.b.t. de Bitcoin koers 

De cryptomarkt ervaart een heropleving van het bullish sentiment nu de Bitcoin koers een sterke comeback maakt, in navolging van de rally van eind 2020. Deze hernieuwde kracht van Bitcoin wordt ondersteund door verschillende sleutelfactoren, waaronder de komende halvering van Bitcoin, gepland voor april 2024, de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, en optimistische prijsvoorspellingen. Bovendien dragen de recente acties van grote spelers, zoals de substantiële Bitcoin-aankoop van MicroStrategy, bij aan het groeiende momentum.

Het herstel van de Bitcoin koers

VIDEO: Historische dag: Bitcoin wettig betaalmiddel in El Salvador | BTC koers & nieuws vandaag | #490
BLOX

De Bitcoin koers vertoont tekenen van een nieuwe bull run, met een dagelijkse winst van 7% die de markt terug naar de grens van $43.000 heeft geduwd. Na een korte sell-off draaien de statistieken op een manier die duidt op de mogelijkheid van een aanhoudend opwaarts momentum. De Bitcoin koers bereikte eerder deze maand een piek van $44.700 voordat het een noodzakelijke correctie en afkoelingsperiode onderging. De recente prijsactie duidt echter op verbeterende omstandigheden. waarbij winstnemingen te zien zijn nu BTC/USD het hoogste punt in 19 maanden bereikte.

Een cruciale maatstaf om in de gaten te houden is het Value Days Destroyed (VDD), dat de verkoopactiviteit van Bitcoin meet op basis van de tijdsduur dat het aanbod voorheen inactief was.

In een bericht op X op 13 december liet Philip Swift, van de statistiekbron Look Into Bitcoin, zien dat de winstnemingen enorm toenamen toen de Bitcoin koers zijn laatste hoogste punt in 19 maanden bereikte.

Hij markeerde de meerdere Value Days Destroyed (VDD), die de vernietigde muntdagen vermenigvuldigt met de huidige BTC-prijs en die op 11 december het hoogste niveau bereikte sinds mei 2021.

“Value Days Destroyed heeft nu niveaus bereikt die te zien zijn op eerdere lokale Early Bull-highs, nu sommige HODL’ers winst nemen”.

Tweet Phillip Swift 

De stijging van de winstnemingen is veroorzaakt door korte termijnhouders, wat heeft bijgedragen aan de recente prijsschommelingen. Terwijl de markt afkoelt, zien andere analisten het potentieel voor verdere winsten, waarbij de relatieve sterkte-index (RSI) een bullish divergentie laat zien op de dag-grafiek.

Bitcoin en Ethereum zien de instroom van nieuw kapitaal  toenemen

VIDEO:

Kijkend naar de prijsactie van BTC op de korte termijn zien anderen het potentieel voor verdere vooruitgang in de richting van belangrijke weerstand richting de $50.000.

Analist Matthew Hyland ziet dit in de vorm van de relatieve sterkte-index (RSI), die op een dagelijkse tijdsbestek een bullish divergentie met de Bitcoin koers laat zien.

Bitcoin koers 1-daagse grafiek die de RSI-divergentie toont
Bitcoin koers 1-daagse grafiek die de RSI-divergentie toont. Bron: Matthew Hyland/X


Net zo optimistisch is de populaire sociale media analist Ali, die een terugkeer van aanzienlijke instromen in zowel Bitcoin als de grootste altcoin Ethereum wist te ontdekken.

Hij zag hierin een overeenkomst met de omstandigheden na van eind 2020, toen de Bitcoin koers voor het eerst boven de $20.000 uitkwam en op weg ging naar nieuwe hoogten.

X-post @ali_charts 

De impact van het rentebeleid van de Federal Reserve op Crypto

VIDEO:

In een belangrijke ontwikkeling voor zowel de traditionele als de cryptomarkten heeft de Amerikaanse Federal Reserve besloten de rente in 2024 te pauzeren en mogelijk te verlagen. Dit besluit wordt gezien als een “groen licht” voor beleggers, wat gisteren leidde tot een rally van 1,37% in de S&P 500. Crypto-aandelen en beleggingsproducten kenden ook aanzienlijke winsten als reactie op de aankondiging.

BlackRock-fondsmanager Jeffrey Rosenberg omschreef de acties van de Fed als een reden voor bullish sentiment en suggereerde dat dit zou kunnen aanhouden totdat er nieuwe economische gegevens naar voren komen. Het gunstige klimaat dat door het standpunt van de Fed wordt gecreëerd, zal naar verwachting ten goede komen aan cryptocurrencies en crypto-gerelateerde aandelen. Henrik Andersson, CIO bij Apollo Crypto, gelooft dat deze pauze en het anticiperen op lagere rentetarieven een “positieve impuls” zullen geven aan de cryptomarkt.

Naast het positieve nieuws van het rentefront, neemt ook de institutionele belangstelling toe, met de mogelijkheid dat gevestigde financiële instellingen zoals BlackRock en Fidelity Bitcoin ETF’s lanceren.

De instroom van investeringen in crypto-gerelateerde aandelen is enorm gestegen, waarbij een recordbedrag van $126 miljoen naar blockchain-aandelen is gestroomd. Beleggingsproducten voor digitale activa hebben ook elf opeenvolgende weken van instroom gekend, voor een totaalbedrag van $43 miljoen. Marktanalisten verwachten een bullish trend die doet denken aan eerdere renteverlagingscycli, vooral met de aanstaande beslissing over spot Bitcoin ETFs begin januari.

De Bitcoin Halving en toekomstige groei van de Bitcoin koers

VIDEO:

Vooruitkijkend wijzen marktcommentatoren op de komende Bitcoin halving in april 2024 als een belangrijke katalysator voor de algehele groei van de crypto-markt. De vermindering van het nieuwe Bitcoin-aanbod, gecombineerd met de toegenomen institutionele belangstelling en het positieve marktsentiment, duidt op het potentieel voor een nieuwe bullish cyclus voor de Bitcoin koers.

Samenvattend bevindt de crypto-markt zich momenteel in de beginfase van wat een nieuwe bull-markt lijkt te zijn. De heropleving van de Bitcoin koers, aangewakkerd door de aanstaande Bitcoin halving, de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en optimistische prijsvoorspellingen, heeft het vertrouwen van beleggers nieuw leven ingeblazen. Het besluit van de Federal Reserve om te pauzeren en renteverlagingen in 2024 te overwegen heeft de cryptomarkt nog meer momentum gegeven, waardoor de Bitcoin koers en de prijzen van altcoins zijn gestegen. Terwijl de markt blijft evolueren, blijven de toekomstperspectieven voor cryptocurrencies veelbelovend, waarbij de aanstaande Bitcoin halving een belangrijke gebeurtenis is voor een potentiële verdere stijging van de Bitcoin koers.

Bitcoin koers reageert sterk op positieve renteverwachting van de Fed

Hand met BTC munt bij een scherm met de Bitcoin koers grafiek 

Alle ogen waren gisteren gericht op de Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Hij maakte namelijk om 20:00 uur gisteravond de uitkomst bekend van de laatste FOMC-vergadering van dit jaar. Daarin werd besloten om de rente onveranderd te laten, maar werd ook een beeld geschetst van rente verlagingen in de loop van het nieuwe jaar.

De Bitcoin koers reageerde sterk op de woorden van Powell en startte direct een stevige beweging omhoog, die het tot $43.500 bracht. Dat was een sprong van $1500 in vergelijking met de koers van 12:00 uur ’s middags. De Bitcoin koers was dus al eerder gaan stijgen en was op het rentebesluit vooruitgelopen.

Op de rest van de financiële markten heerste dezelfde positieve stemming. De aandelenkoersen gingen over een breed front omhoog. De Dow Jones steeg bijna 500 punten, overschreed de 37.000 punten en bereikte de hoogste slotkoers ooit. Ook de goudprijs deed het goed en steeg direct na de bekendmaking met 2,9%.

Een lagere rente is goed voor risicovolle activa zoals aandelen, grondstoffen en crypto. Het betekent dat de liquiditeit op de financiële markten toeneemt en er dus meer investeringsgeld zal stromen naar o.a. Bitcoin. De vraag naar BTC neemt daardoor toe en dat is uiteraard goed voor de Bitcoin koers. .

Actuele waarde Bitcoin koers

VIDEO:

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $42.950 (Bitmex) en €39.459 (Bitvavo). Dat is een verandering van % in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. .

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $840 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,3%. 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15 minuten grafiek

Crypto Fear & Greed index

VIDEO:

De Crypto Fear & Greed Index staat momenteel op een waarde van 72, Dat is maar liefst 7 punten hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

VIDEO:

BlackRock herziet aanvraag Spot Bitcoin ETF voor makkelijkere toegang voor banken

VIDEO:

BlackRock heeft zijn aanvraag voor een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) herzien om het voor Wall Street-banken gemakkelijker te maken om deel te nemen. Dit nieuwe "in-kind redemption prepay" model stelt bankgiganten zoals JPMorgan of Goldman Sachs in staat om te fungeren als geautoriseerde deelnemers aan het fonds, waardoor ze beperkingen kunnen omzeilen die hen verhinderen om direct Bitcoin of crypto op hun balans te houden. BlackRock beweert dat dit nieuwe model betere weerstand biedt tegen manipulatie van de Bitcoin koers, een veelgebruikte reden van de SEC om eerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETF's af te wijzen.

Skybridge oprichter ziet Bitcoin als multi-biljoen-dollar asset

VIDEO:

Anthony Scaramucci, oprichter van Skybridge Capital, voorspelt een veelbelovende toekomst voor Bitcoin als een multi-biljoen-dollar asset. Hij benadrukt dat de exponentiële groei van wallets en de wereldwijde acceptatie van BTC de Bitcoin koers hoger zullen duwen richting 2024. Scaramucci ziet Bitcoin als digitaal goud en voorspelt dat het een marktkapitalisatie van $3,5 tot $4 biljoen kan bereiken als het goud evenaart, dat momenteel een marktwaarde van $10 biljoen heeft.

Senatoren werken aan aanscherping van crypto-regelgeving

VIDEO:

Een coalitie van Amerikaanse senatoren, geleid door Elizabeth Warren, werkt aan nieuwe wetgeving om het gebruik van crypto in illegale financiële transacties aan te pakken. De "Digital Asset Anti-Money Laundering Act" streeft ernaar het crypto-ecosysteem in overeenstemming te brengen met bestaande antiwitwaswetten. Het wetsvoorstel zou de Bank Secrecy Act verantwoordelijkheden uitbreiden naar digitale asset wallet providers, miners, en andere netwerkdeelnemers. Deze inspanningen zijn gericht op het versterken van de handhaving van de naleving en het aanpakken van de risico's die crypto kan vormen voor traditionele financiële systemen en de nationale veiligheid.

Grootste oliemaatschappij ter wereld gaat in crypto

VIDEO:

's Werelds grootste oliemaatschappij, Saudi Aramco, werkt samen met de Japanse groep SBI Holdings om te gaan investeren in de cryptocurrency-scene. Hoewel officiële crypto-aankopen of investeringen in Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) iets verder weg liggen, toont dit aan dat grote bedrijven als Aramco rechtstreeks in crypto willen investeren. Daarover later meer.

Trump gebruikt NFT’s in politieke strijd

VIDEO:

Bovendien is de voormalige Amerikaanse president Donald Trump terug met zijn bizarre tactieken. Deze keer brengt hij een nieuwe NFT-collectie uit ter herdenking van zijn mugshots. Trump wordt momenteel geconfronteerd met een groot aantal strafrechtelijke en civiele rechtszaken. Het gaat onder meer om beschuldigingen van belastingfraude, maar ook om ernstiger beschuldigingen van inmenging in de verkiezingen van 2020 en het verbergen van geheime documenten. In totaal zijn er 91 aanklachten tegen hem ingediend en in één geval moest hij mugshots maken, die viraal zijn gegaan. Trump, nog altijd een slimme opportunist, heeft besloten een NFT-collectie uit te brengen met de titel: ‘Never Surrender!’, ter herdenking van de mugshots. Hij heeft er op deze manier een krachtig anti-establishment-wapen gemaakt. 

Altcoins  stijgen flink na rentebesluit Fed

VIDEO:

Andere crypto koersen gingen, net als de Bitcoin koers, flink omhoog als gevolg van de woorden van Fed-voorzitter Powell. Veel altcoins deden het daarbij beter dan grote broer BTC en zetten mooie groene cijfers op de borden:

Ethereum (ETH, 4,7%), Binance Coin (BNB, 1,2%), Ripple (XRP, 3,8%), Solana (SOL, 8,8%), Cardano (ADA, 15,6%), Dogecoin (DOGE, 5,1%), Avalanche (AVAX, 8,6%), Tron (TRX, 1,7%), Chainlink (LINK, 4,3%), Toncoin (TON, 5,3%), Polygon (MATIC, 4,5%) ), Polkadot (DOT, 8,6%), Shiba Inu (SHIB, 8,2%), Litecoin (LTC, 2,7%), Cosmos (ATOM, 2,5%) en Uniswap (UNI, 4,1%).

Cardano koers grafiek
Cardano koers 15 minuten grafiek

Fed geeft aan lagere inflatie en rente te verwachten in 2024

VIDEO:

De Federal Reserve handhaafde woensdag haar referentierente binnen een bereik van 5,25%-5,50%, het hoogste in 22 jaar, maar gaf aan dat ze de rente het komende jaar waarschijnlijk met in totaal 75 basispunten (0,75%) zal verlagen .

Deze projecties komen op het moment dat de centrale bank nu verwacht dat de inflatie volgend jaar zal dalen tot 2,4% – een daling ten opzichte van de 2,5% die in september werd voorspeld – en verder zal dalen tot 2,2% in 2025.

In de beleidsverklaring van woensdag werd de formulering aangepast, waardoor er ruimte ontstond voor renteverlagingen. 

“Bij het bepalen van de mate waarin een verdere versteviging van het beleid passend kan zijn, zal het Comité rekening houden met de cumulatieve verkrapping van het monetair beleid, de vertragingen waarmee het monetair beleid de economische activiteit en de inflatie beïnvloedt, en de economische en financiële ontwikkelingen.” aldus de verklaring. 

Eerdere verklaringen bevatten vóór de vermelding van aanvullende renteverhogingen geen “enige” renteverhogingen, wat erop wijst dat de centrale bank nu bevooroordeeld is tegen verdere renteverhogingen. Deze beleidsvergadering markeert de derde bijeenkomst op rij waarin de centrale bank de rente op het huidige niveau houdt.

Fed-voorzitter Jerome Powell zei woensdagmiddag op een persconferentie dat "we het woord 'any' hebben toegevoegd als erkenning dat we waarschijnlijk op of nabij de piekrente voor deze cyclus zitten."

Hij voegde er echter aan toe dat "deelnemers de mogelijkheid van verdere verhogingen niet van tafel wilden nemen, dus dat dachten we."

Veel analisten hadden al zien aankomen dat de Fed ergens in 2024 over zou gaan tot renteverlagingen, maar de woorden van Jerome Powell gisteravond vormden een welkome bevestiging. Hiermee valt ook de laatste dominosteen voor de komende Bitcoin-bullmarkt op z’n plaats. Er zijn nu drie sterke krachten die de Bitcoin koers omhoog duwen en zorgen voor een positief sentiment onder crypto-beleggers: 1) een waarschijnlijk lager wordende rente, 2) de waarschijnlijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, 3) de aanstaande Bitcoin halving in april 2024.

Bitcoin-derivaten posities suggereren koersdoel voor BTC van $50.000

Close-up van BTC-trader met op achtergrond de Bitcoin koers grafiek 

Bitcoin-bullverwachtingen van $50.000 en hoger blijven haalbaar volgens de BTC-futures- en optiemarkten. De Bitcoin koers beweegt niet ver onder het hoogste niveau van 2023, wat een teken van kracht is. Alles wijst er op dat beleggers de kracht van de weerstand van $44k - $45k mogelijk hebben onderschat en dat dat de laatste correctie in gang heeft gezet. Echter, zelfs als de Bitcoin koers onder de $42.000 handelt, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het niet langer mogelijk is om op korte termijn $50.000 en hoger te bereiken. Het lijkt zelfs waarschijnlijker dat het tegenovergestelde zal gebeuren. Bitcoin-derivatenstatistieken maken duidelijk dat handelaren de daling van 6,9% negeerden en optimistisch bleven. Is dit optimisme echter voldoende om de koers verder te laten stijgen?

 

Wat vertelt de futuresmarkt over het sentiment m.b.t. de Bitcoin koers?

VIDEO:

De liquidatie van lange Bitcoin-futures met hefboomwerking ter waarde van $127 miljoen op 11 december lijkt in absolute termen misschien aanzienlijk, maar vertegenwoordigt minder dan 1% van de waarde van alle uitstaande contracten. Het wist echter wel voor een correctie van 7% te zorgen binnen 20 minuten.

Het lijkt erop dat de aanzet tot de minicrash van 11 december werd gegeven door de derivatenmarkt, maar dat dat effect snel wegebde, waarna het negatieve sentiment werd overgenomen door de rest van de markt.

Een goede maatstaf om te kijken of Bitcoin-walvissen en marketmakers nog steeds optimistisch zijn, moet worden gekeken naar de Bitcoin-futurespremie. Bij neutraal sentiment worden deze instrumenten verhandeld tegen een premie van 5% tot 10%.

Bitcoin 2-maands futures premie op jaarbasis
Bitcoin 2-maands futures premie op jaarbasis. Bron: Laevitas.ch

Uit gegevens blijkt dat de premie voor BTC-futures nauwelijks fluctueerde ondanks de intraday-prijsdaling van 9% op 11 december, omdat deze de hele tijd boven de neutrale tot bullish drempel van 10% bleef. Als het sentiment onder traders echt zo negatief zou zijn geweest, dan zou er een aanzienlijke overvraag naar shorts zijn geweest en zou de maatstaf op zijn minst in het neutrale bereik van 5% tot 10% zijn gedaald.

'Skew' op de Bitcoin optiemarkt 

VIDEO:

Om het sentiment onder traders te bepalen is het ook goed om naar de optiemarkt te kijken. Een maatstaf om daar in de gaten te houden is de ‘skew’, oftewel de scheefheid van de BTC-opties. Deze is sinds 5 december neutraal, wat wijst op evenwichtige kosten voor zowel call- (koop) als put- (verkoop) opties. Het is niet zo optimistisch als de afgelopen weken, toen putopties met een korting van 10% werden verhandeld, maar het toont in ieder geval veerkracht na de recente correctie.

Particuliere beleggers houden vertrouwen 

VIDEO:

Particuliere beleggers bleven grotendeels neutraal tot optimistisch over Bitcoin, ondanks de recente volatiliteit in de Bitcoin koers. Dit blijkt uit de analyse van eeuwigdurende contracten, ook bekend als inverse swaps, die een ingebedde rente bevatten. Tussen 8 en 10 december werd een lichte stijging van de financieringsrente voor Bitcoin eeuwigdurende futures waargenomen tot 0,045%, wat neerkomt op 0,9% per week. Deze toename is echter niet significant genoeg om handelaren te ontmoedigen hun posities te behouden.

Deze gegevens suggereren dat de recente stijging van de Bitcoin koers met 52% sinds oktober niet voornamelijk werd aangedreven door buitensporig optimisme onder particuliere beleggers. De rally naar $44.700 en de daaropvolgende correctie naar ongeveer $41.300 lijken meer te zijn veroorzaakt door activiteit op de spotmarkt dan door de derivatenmarkt. Dit duidt erop dat de kans op opeenvolgende liquidaties als gevolg van overmatig optimisme, gerelateerd aan de verwachting van de goedkeuring van een spot exchange-traded fund (ETF), aanzienlijk is verminderd. Dit nieuws is gunstig voor Bitcoin-bulls, aangezien het erop wijst dat het positieve momentum, ondanks de correctie, behouden blijft. Het is dan ook heel goed mogelijk dat we op niet al te lange termijn richting een Bitcoin koers van $50k zullen bewegen.

De Bitcoin koers begint de week slecht, maar is dat erg?

Crypto-handelaar zit depressief voor scherm met daarop de dalende Bitcoin koers

Zelfs tijdens de sterkste rally’s zijn Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen, nog steeds vatbaar voor gewelddadige correcties. Beleggers kwamen hier maandagochtend op de harde manier achter toen de Bitcoin koers binnen enkele uren plotseling met 7,0% daalde. Hierdoor daalde de prijs van Bitcoin tot iets meer dan $40.000 en op het moment van schrijven is er een klein herstel geweest tot vlak onder $42.000. Het was de slechtste handelssessie voor Bitcoin sinds augustus.

\

Door de flash-crash werd voor meer dan $500 miljoen aan crypto-leverage (hefboomwerking) geliquideerd, waarvan ruim de helft afkomstig was van Bitcoin- en Ethereum-handelaren. Andere munten kenden ook een dramatische duik, maar hebben veel van die verliezen goedgemaakt, net zoals Bitcoin. Solana is met ongeveer 6,0% gedaald en handelt net onder de $70,00, terwijl Cardano, Chainlink en MATIC de afgelopen 24 uur allemaal tussen de 7,0% en 9,0% hebben verloren. Deze flitscrashes komen vaak voor wanneer handelaren een overmatige hefboomwerking op activa krijgen. De kans is ook groter dat ze zich voordoen wanneer de prijs van activa zonder pauze blijft stijgen, zoals de Bitcoin koers de afgelopen maanden van $27.000 naar $45.000 heeft gedaan.

Bitcoin koers grafiek
Verloop van de Bitcoin koers over de afgelopen maanden

Pullbacks zijn gezond en schudden zwakke handen eruit

VIDEO:

De meeste analisten blijven standvastig in hun bullish vooruitzichten voor Bitcoin in 2024. Deze crashes zijn een kenmerk van elke Bitcoin-bullrun en helpen de steunniveaus te versterken zonder te worden ondersteund door hefboomhandelaren. De andere tekenen van een hernieuwde Bitcoin-bullmarkt zijn er nog steeds, waaronder miljarden aan opnames van exchanges die verdwijnen in cold storage, een snel herstel van de crash en natuurlijk institutionele interesse in spot-Bitcoin en Ethereum ETF’s. Deze plotselinge crashes hebben historisch gezien ook lokale toppen of bodems voor de aanhoudende rally gemarkeerd.

 

Vooruitzicht voor de Bitcoin koers blijft goed

VIDEO:

Met nog maar 19 handelsdagen te gaan in 2023 blijven de vooruitzichten voor crypto’s nog steeds positief nu we eindelijk uit de lange cryptowinter komen. We zijn mogelijk 40 dagen verwijderd van de goedkeuring door de SEC van spot Bitcoin ETF’s en vier maanden verwijderd van de volgende Bitcoin halving. Ook zijn er lichtpuntjes te zien aan het rentefront, nu de trend van almaar hogere rentes ten einde loopt en de markt langzaamaan begint te kijken naar renteverlagingen in het komende jaar.

Als het momentum zich kan voortzetten en er nieuwe liquiditeit op de markt komt, kunnen we voorbereid zijn op een epische rally in 2024 waar cryptohandelaren al sinds 2021 op wachten.

Sources


Article information

Author: John Smith

Last Updated: 1703029082

Views: 1230

Rating: 3.8 / 5 (81 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: John Smith

Birthday: 1936-05-29

Address: PSC 4627, Box 6058, APO AP 33107

Phone: +4817450984090969

Job: Dental Hygienist

Hobby: Skateboarding, Surfing, Rowing, Backpacking, Gardening, Camping, Bowling

Introduction: My name is John Smith, I am a courageous, venturesome, capable, spirited, fearless, important, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.